Skilessen

In drie hotels komen de monitoren en/of kinderanimatrices de kinderen ophalen bij het hotel aan de skiruimte wanneer we aan de Carrosello flank skiën.

Timing (indicatief)

  • Hotel Saint Michael: 9.10 u
  • Hotel Livigno: 9.15 u
  • Hotel Cassana: 9.20 u

Naar de Mottolino flank nemen we, samen met de ouders, de gratis skibus.

Algemeen

De lessen gaan door van 9.30 u tot 12.30 u. Wij starten steeds beneden aan de afgesproken lift en komen terug naar deze plaats op het eind van de lessen.

In de namiddag is er skibegeleiding tussen 14.00 u en 15.15 u  voor zij die dit wensen (dit geldt enkel voor skiërs die zelfstandig de skiliften kunnen nemen). Op deze manier kan iedereen een combinatie maken van les volgen in de voormiddag en samen met de familie skiën in de namiddag.

Bij begeleiding zal één monitor verschillende groepen meenemen en samen begeleid skiën.

Woensdagnamiddag is er geen begeleiding/les.

Kid.S

De kinderen worden ingedeeld rekening houdend met hun beginsituatie en mogelijkheden. We willen hen naast de technische vaardigheden vooral plezier in de sneeuwsport bezorgen.

Voor Kid.S 1 (beginners) zal er in de namiddag ook les voorzien zijn tussen 14.00 u en 15.15 u.

Voor Kid.S (niveaus  2, 3, 4 is er begeleiding tussen 14.00 u en 15.15 u. Enkel voor diegene die zelfstandig de lift kunnen nemen en hun materiaal kunnen dragen.

Voor onze kleine beginnende skiërs is het aangeraden een eerste contact met de sneeuw te hebben in België. Het vergemakkelijkt de eerste uren in de bergen. (niet verplicht)

Kinderen onder de 4 jaar worden niet toegelaten in de skilessen.

Goed om weten

In geval van ziekte van een kind, moeten ouders zelf instaan voor de opvang. Er wordt nooit een teruggave van lesgelden voorzien, ook niet bij opgave of kwetsuur. Dit wordt evenmin terugbetaald door de verzekering.

Na de lessen raden we ouders van beginnende  skiërtjes af alleen te skiën. Rust is zeker aan te bevelen!

We vragen ouders om niet bij de kinderen te blijven tijdens de les: het bemoeilijkt de lessen, vooral voor het kind zelf.

Bij de 4- en 5-jarigen wordt de skiles afgewisseld met spelletjes, om hen even op adem te laten komen.

We voorzien op donderdag een ganse dag les en begeleiding voor de kinderen, inclusief opvang over de middag (9.30 u tot 15.15u).

Volwassenen

Vanaf 6 personen per niveau.

Niveau Ski 1
Lessen zullen doorgaan van 10.00 u tot 12.00 u.

Niveau Ski 2 – 4
Bij voldoende inschrijvingen (vanaf 6 personen) is er ook een gediplomeerde Nederlandstalige monitor voorzien. (10.00 u – 12.00 u)

Italiaanse Skischool

Bij minder dan 5 personen:
Samenwerking met de Italiaanse Skischool. Van 10.00 – 12.00 uur.

Onze goede relatie met de plaatselijke handelaars en bewoners van Livigno verkregen wij door in het verleden reeds gebruik te maken van hun diensten. Voor de volwassen groepen behouden wij ons dan ook het recht om beroep te doen op skileraars van de plaatselijke skischool bij te kleine groepen. Deze lessen zullen dan doorgaan van 10 u tot 12 u.

Keuze niveau skilessen

Blauwe piste: beginnende skiër :
Ski 1, Kid.S 1, SnoW 1

Voor wie? Beginnende skiër: eerste kennismaking met de wintersport. Eerste keer op wintersportvakantie. Geen ervaring vereist.

Wat leer je? Je leert de beginselen van het skiën of snowboarden

Nadruk: uitleg materiaal, voor het eerst glijden en leren remmen en stoppen.

Blauwe piste : reeds minstens 1 week ervaring :
Ski 2, Kid.S 1-2, SnoW 1-2

Voor wie? Je hebt al enige ervaring. Je hebt ooit een cursus gevolgd of bent al eens op wintersport geweest.

Wat leer je? Controle is het hoofdthema op dit niveau. Je leert hoe je controle krijgt over je ski’s of snowboard in de basishouding.

Nadruk: Controle over je ski’s of snowboard krijgen, snelheid controleren en vooral leren genieten van het skiën.

Rode piste : reeds enkele jaren ervaring:
Ski 3, Kid.S 3, SnoW 2

Voor wie? Je bent al een paar keer op wintersportvakantie geweest of hebt al enkele cursussen gevolgd.

Wat leer je?  Ontspannen en relaxed op je ski’s of snowboard staan. Dit komt door het gebruiken van de juiste technieken. Hierdoor word je minder moe en heb je maximaal plezier. Skiën wordt nu echt fun!

Nadruk: Leren insturen en uitsturen van de parallelbochten. Ritme en dynamiek ontwikkelen.

Zwarte Piste: gevorderde skiër:
Ski 4 , Kid.S 4, SnoW 3

Voor wie? Je komt vlot van elke soort piste, diepsneeuw schrikt je niet af. Bomen kan je makkelijk ontwijken. Maar techniek ontbreekt je nog een beetje en dit wil je graag bijschaven.

Wat leer je? Door een gevorderde techniek aan te leren, maak je optimaal gebruik van je materiaal. Of het nu carven, freeriden, reuzeslalomtechniek, snowboarden is. Met de juiste techniek, behoud je de controle bij elke snelheid en op elk terrein.

Nadruk: de juiste techniek voor elke type terrein en het juist aansnijden van bochten. Diepsneeuw technieken  bij voldoende verse sneeuw) en nadruk op verfijning.

Ski: Ski Volwassenen
Kid.S: Ski Kinderen
SnoW: Snowboard

Nederlandstalige monitoren

Voor de kinderen voorzien wij steeds Nederlandstalige gediplomeerde monitoren. Onze monitoren hebben allen veel ervaring en zorgen steeds opnieuw voor gevariëeerde lessen.

Voor de beginnende volwassen skiërs (Ski 1) en de volwassen groepen van niveaus 2, 3 en 4 worden Nederlandstalig gediplomeerde monitoren voorzien vanaf 6 personen.

SkiHigh kan ook rekenen op reisleiders die gepassioneerd zijn door wintersport en er alles aan doen om u een veilige en leuke vakantie te bezorgen.

Italiaanse Skischool

Skischool Matteo is reeds jaren een begrip in Livigno.

Voor volwassenen (Ski niveau  2, 3, 4) die reeds kunnen skiën of snowboarden en zich willen vervolmaken, hebben wij een overeenkomst met deze Italiaanse Skischool.

De lessen zullen in het Engels, Duits of Spaans gegeven worden door zeer ervaren skiërs die technisch zeer onderlegd zijn.

De lessen zullen dagelijks, van zondag tot vrijdag,  doorgaan tussen 10 en 12 uur  en vanaf  dezelfde plaats starten & eindigen als de kinderlessen.

Tevens is er een mogelijkheid voor een initiatie TELEMARK (betalend) gedurende twee uur. Dit kan ter plaatse besproken worden.